Droždí nadrobte do mléka ohřátého přibližně na teplotu těla.
Pšeničnou mouku smíchejte s cukrem, přidejte změklé máslo, kardamon a vejce a rozmělněte tak, že směs připomíná jemnou drobenku.
Přidejte mléko s droždím a buď robotem, nebo ručně vypracujte jemné těsto.
Mezi tím si připravte náplň. Máslo utřete s cukrem a skořicí do jemné pěny.
Těsto rozválejte na mírně pomoučeném válu na obdélník velký přibližně 25 x 35 centimetrů.
Stěrkou rovnoměrně rozprostřete celou náplň na těsto až do okrajů.
Těsto srolujte a "roládu" nožem rozdělte na 12 stejně širokých částí.
Šneky rozložte v dostatečných rozestupech na plech vystlaný pečícím papírem. Přikryjte utěrkou a nechte stát na teplém místě přibližně hodinu.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 °C.
Šneky pomažte vajíčkem rozšlehaným v mléce, nebo rozpuštěným máslem z vrchu i velice opatrně z boků.
Posypte perleťovým cukrem a pečte v troubě přibližně 13 minut.
Vyjměte z trouby a nechte na vzduch vychladnout.
Pokud máte rádi, můžete vychlazené šneky ozdobit bílou cukrovou polevou.